Vila-real exposarà dos escultures monumentals de Jaume Plensa cedides per la Fundació Hortensia Herrero i Mercadona

Vila-real acollirà de manera temporal l’exposició de dos escultures monumentals del prestigiós artista Jaume Plensa gràcies al conveni subscrit entre l’Ajuntament, Mercadona i la Fundació Hortensia Herrero, institució que des de 2012 treballa per la promoció i recuperació de la cultura, l’art i el patrimoni a la Comunitat Valenciana. Les peces arribaran a la ciutat a finals de setembre i està previst que s’exhibisquen durant aproximadament un any i mig. Es tracta de dos de les set escultures de la destacada 
exposició de Jaume Plensa que la Fundació Hortensia Herrero va fer possible l’any passat a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València. Les dos escultures són Sílviai Mariai van ser adquirides per Mercadona i la Fundació Hortensia Herrero, respectivament. Ambdós escultures van viatjar a Elx (on encara es troben) i amb el trasllat a Vila-real completen el periple per les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Vila-real, nova seu

L’alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha agraït a la Fundació “l’oportunitat que suposa per a la nostra ciutat comptar amb esta exposició escultòrica d’un dels artistes més reconeguts a tot el món”. “Vila-real és una ciutat que estima i defensa l’art i la cultura, i l’acord amb la Fundació Hortensia Herrero ens permet portar fins ací peces úniques de les quals podran disfrutar no solament els nostres veïns i veïnes, sinó que també ens donen una projecció a l’exterior”, remarca el primer edil. “Sens dubte, la plaça de l’Estadi de la Ceràmica és l’enclavament idoni per a albergar estes grans obres d’art, un espai modern i ampli que, gràcies al nostre Villarreal CF, rep milers de visitants cada any procedents de tota Espanya i també de fora de les nostres fronteres”, afig Benlloch.

Hortensia Herrero, presidenta de la fundació que porta el seu nom i encarregada de cedir les dos escultures, va agrair a l’Ajuntament de Vila-real “les facilitats i l’afecte amb el qual van acollir la notícia i estic segura que rebran estes dos noves veïnes, Sílvia i Maria, una vegada estiguen instal·lades a la ciutat. Per a la Fundació Hortensia Herrero és molt gratificant poder acostar l’art de Jaume Plensa a Vila-real després d’haver passat per València i Elx. Sempre hem dit que volíem que estes dos peces viatjaren per les tres províncies de la Comunitat Valenciana i és un plaer que, a Castelló, hagen anat a Vila-real, per la gran relació que la meua família i jo tenim amb la ciutat”.

Sobre les escultures i l’artista

Les obres de Jaume Plensa que Mercadona i la Fundació Hortensia Herrero cediran temporalment són les escultures Sílvia i Maria, ambdós fetes de ferro colat. La primera té un pes de 7.659 quilos i unes mesures de 697 x 257 x 86 centímetres. La segona, amb un pes de 7.506 quilos, mesura 692 x 272 x 83 centímetres. La previsió és que les dos peces puguen estar instal·lades a finals de setembre per a la inauguració; la duració de l’exposició serà d’uns 17 mesos.

L’escultor català Jaume Plensa és un artista amb una dilatada trajectòria internacional i les seues obres s’exhibixen en museus, institucions i galeries de tot el món. Reconegut amb premis com la medalla de Cavaller de les Arts i les Lletres de França o el Premi Velázquez de les Arts, gran part de la seua obra és present en espais públics de països com Espanya, França, el Japó, Anglaterra, Corea, Alemanya, el Canadà, els Estats Units, Suècia, Noruega, Austràlia o la Xina.