EXPOSICIONS CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES II: TONY CRAGG

L’artista Tony Cragg, un de les icones del panorama artístic britànic, va prendre el relleu de Manolo Valdés i va exposar sis peces, dues d’elles realitzades expressament per a l’ocasió, en la Ciutat de les Arts i les Ciències. La mostra temporal es va inaugurar el  27 de juny de 2018 i va romandre exposada fins al 14 d’octubre en diferents enclavaments del complex dissenyat per Santiago Calatrava. Quatre de les escultures que superaven els sis metres d’altura i els 4.000 quilograms de pes es van situar sobre l’aigua dels estanys del recinte, una cosa inèdita en el treball de l’artista.

L’obra de Tony Cragg es caracteritza per l’ús de molt variats materials com són la pedra, la fusta, l’alumini, el bronze, l’acer o el plàstic que transforma en formes orgàniques.

Després de l’exposició, la peça Points of view va ser comprada per la Fundació Hortensia Herrero i donada a la ciutat de València.

Sobre Tony Cragg

Sir Anthony Cragg (Liverpool, 1949) és un dels artistes contemporanis britànics més prestigiosos i ha rebut multitud de guardons internacionals com són el Premi Turner (1988), Cavaller de les Arts i les Lletres de França (1992), Acadèmic de la Royal Academy of Arts de Londres (1993), Orde de l’Imperi Britànic (2002) o l’Orde del Mèrit de la República d’Alemanya (2012), entre molts altres.

L’any 1988 va representar Gran Bretanya en la Biennal de Venècia i la seua obra ha sigut objecte d’exposicions en museus com el Reina Sofia, la Tate Gallery, el Louvre, el Georges Pompidou, l’Hermitage de Sant Petersburg, l’Stedelijk d’Amsterdam, el Museu Nasher de Dallas, la Corcoran Gallery de Washington, la Galeria Belvedere de Viena, el MACRO de Roma o el CAFA Museum de Pequín.

Des de 2009 és director de l’Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf.