EXPOSICIONS CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES II: TONY CRAGG

Igual que va fer en 2017 amb l’obra de Manolo Valdés, l’any 2018 la Fundació Hortensia Herrero va voler acostar al públic valencià i als visitants de la Ciutat de les Arts i les Ciències l’obra d’un altre gran artista internacional. En este cas es tracta del britànic Tony Cragg.

El treball de l’artista britànic es caracteritza per l’ús de materials molt variats com ara la pedra, la fusta, l’alumini, el bronze, l’acer o el plàstic, que transforma en formes orgàniques. Quatre de les obres es poden veure sobre l’aigua en diversos estanys de la Ciutat de les Arts de les Ciències, un fet inèdit, ja que és la primera vegada que exposa les seues obres sobre una làmina d’aigua.

De les sis peces, tres van ser creades expressament per a esta exposició. Hortensia Herrero va adquirir una de les peces, Points of View, per a cedir-la a la ciutat de València. Esta obra es troba en la rotonda del pont de Montolivet.

Sobre Tony Cragg

Sir Anthony Cragg (Liverpool, 1949) és un dels artistes contemporanis britànics més prestigiosos i ha rebut multitud de guardons internacionals com són el Premi Turner (1988), Cavaller de les Arts i les Lletres de França (1992), Acadèmic de la Royal Academy of Arts de Londres (1993), Orde de l’Imperi Britànic (2002) o l’Orde del Mèrit de la República d’Alemanya (2012), entre molts altres.

L’any 1988 va representar Gran Bretanya en la Biennal de Venècia i la seua obra ha sigut objecte d’exposicions en museus com el Reina Sofia, la Tate Gallery, el Louvre, el Georges Pompidou, l’Hermitage de Sant Petersburg, l’Stedelijk d’Amsterdam, el Museu Nasher de Dallas, la Corcoran Gallery de Washington, la Galeria Belvedere de Viena, el MACRO de Roma o el CAFA Museum de Pequín.

Des de 2009 és director de l’Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf.