EXPOSICIONS CIUTAT DE LES ARTS I LES CIÈNCIES I: MANOLO VALDÉS

Sis escultures de l’artista valencià es van exhibir des de juny a novembre del 2017 emergint d’un dels llacs artificials de la Ciutat de les Arts i les Ciències. Aquestes monumentals peces de més de cinc metres d’altura, creades amb materials com l’acer tallen, alumini, ferro colat o marbre, eren caps gegants inspirats en Henri Matisse a les quals l’escultor va afegir  objectes quotidians que beuen de la tradició de la pintura espanyola, com una pamela, unes papallones o una diadema.

Després de la mostra temporal, la Fundació Hortensia Herrero va adquirir tres de les peces que van ser donades a les tres capitals de província de la Comunitat Valenciana.

Sobre Manolo Valdés

Manolo Valdés residix i treballa a Nova York des de fa més de 25 anys. Va començar la seua carrera a València, on va nàixer en 1942 i va cursar els seus primers estudis. L’any 1964 es va convertir en un dels fundadors del grup artístic Equip Crònica. En 1981 va iniciar la seua carrera en solitari, continuant amb el diàleg amb la història de l’art emprés amb Equip Crònica però des d’un estil propi.

Manolo Valdés ha realitzat exposicions de llarg a llarg del planeta i la seua figura ha rebut molts premis i reconeixements. La seua obra forma part de la col·lecció permanent de museus tan importants com el Metropolitan de Nova York o el Centre Pompidou de París.