Noves beques per al VI Campus Internacional València Dansa

València, 23 de març de 2015.-L’Associació de Dansa ADAM i la Fundació Hortensia Herrero han renovat l’acord de col·laboració per a impulsar un any més el VI Campus Internacional València Dansa, organitzat per la mateixa associació ADAM. El Campus se celebrarà del 17 al 28 d’agost i tindrà lloc en el Complex Cultural i Esportiu de la Petxina.

La Fundació Hortensia Herrero i ADAM possibilitaran que un total de quinze estudiants de dansa puguen assistir a este campus d’estiu, que l’any passat va esgotar les places. S’establiran de nou dos categories d’ajuda. D’una banda, aquelles que cobriran la inscripció i assistència al campus, per a la qual s’habilitaran deu beques de 550 euros. D’altra banda, en una segona categoria, es concediran cinc beques per a aquells alumnes que necessiten cobrir també l’estada. Per a cada una de les places, la Fundació Hortensia Herrero destinarà 992 euros.

El període de sol·licituds començarà hui i estarà obert fins al 13 d’abril. Entre els requisits per als alumnes que vulguen optar a les ajudes està haver viscut almenys el 50 % de la seua vida a la Comunitat Valenciana, en la qual també han d’estar empadronats; a més, hauran de complir una sèrie de requisits econòmics i tècnics, que s’avaluaran en una audició que tindrà lloc entre els dies 9 i 10 de maig en el Complex Esportiu de la Petxina davant d’un jurat avaluador especialitzat.

Campus Internacional amb quasi 100 alumnes

El Campus Internacional València Dansa, que celebra enguany la sisena edició, és una trobada d’estudiants dirigida per la valenciana Gema Casino Penalba. En el programa s’inclouen classes de dansa clàssica, tècnica de barons, pas a dos i diferents tallers de prestigiosos coreògrafs com són Nacho Duato, Johan Inger, Yoko Taira, Renato Zanella o Alejandro Cerrudo. L’equip de professionals està format per Emanuelle Broncin, Ana Gonzaga, Fabrice Edelmann, Benito Marcelino i José Carlos Blanco, els quals són grans figures del món de la dansa que han desenvolupat la seua formació i posterior carrera professional com a ballarins principals i solistes en companyies com l’Òpera de Paris, l’Stuttgart Ballet, la Companyia Nacional de Dansa, entre altres. El campus va congregar l’any passat més de 90 estudiants de dansa de diversos països europeus. Com en els anys anteriors, en finalitzar el campus se celebrarà una gala de clausura a l’Auditori Municipal de Riba-roja de Túria el 28 d’agost.