El futur Centre d’Art Hortensia Herrero estrena pàgina web i un recorregut virtual per les obres de rehabilitació

El Centre d’Art Hortensia Herrero continua avançant i llança una nova pàgina web i un recorregut virtual per les obres de rehabilitació del futur espai, situat al palau de Valeriola, que albergarà exposicions internacionals i la col·lecció personal de la mecenes, Hortensia Herrero.

La web, disponible en castellà, valencià i anglés, dividix els continguts a través d’un menú desplegable que s’adapta a diferents dispositius, com mòbils i tauletes. Este portal informatiu desgrana les claus del projecte cultural, reunix imatges dels treballs de renovació i ampliació del palau de Valeriola i mostra una selecció d’obres d’artistes de la col·lecció, com Anish Kapoor, Georg Baselitz, Andreas Gursky o Anselm Kiefer.

Recorregut virtual

Per favor, accepta les cookies de statistics, marketing per a veure aquest element.

El portal també inclou un recorregut virtual per les obres de rehabilitació que du a terme l’estudi ERRE Arquitectura en este antic palau barroc, construït a principis del segle XVII a València. El projecte arquitectònic pretén posar en valor la història continguda en l’edifici i convertir-lo en un lloc de referència per a l’art contemporani amb 3.500 m² de superfície.

La visita virtual permet a l’usuari accedir per l’entrada principal de l’immoble, situada al carrer del Mar, i recórrer les estances de la planta noble, l’andana, l’escala de pedra tallada o el pati interior, que mantindran la seua estructura i els seus elements patrimonials. El tour finalitza en el que serà el futur jardí del Centre d’Art.

El vídeo mostra com la intervenció arquitectònica més important se centra en el volum del Palau de Valeriola, on es conservarà i es reconstruiran les peces al voltant del pati. En l’enclavament de Sant Cristòfol s’ha optat per mantindre la façana i construir quatre plantes amb l’objectiu d’aconseguir un conjunt ordenat i més integrat amb els edificis confrontants.

Troballes arqueològiques

El passeig virtual també avança alguns dels importants descobriments arqueològics que s’han trobat durant les excavacions, com el límit de l’antic barri jueu de la ciutat, un forn dedicat a la producció d’aliments del període baixmedieval i part dels murs del circ romà de Valentia. Este circ romà va ser la construcció més imponent de la ciutat en el segle II d. C. amb una superfície superior a tres camps de futbol (350 m de llarg i més de 70 d’ample). Durant les excavacions al Palau de Valeriola s’han localitzat diversos trams de la grossa paret de 5 metres d’ample de la graderia occidental, altres tres murs longitudinals i, en la part exterior de la paret, set contraforts. Estes troballes es conservaran i es mostraran als visitants del futur Centre d’Art Hortensia Herrero.

Des que van començar les obres també han eixit a la llum 22 enterraments pertanyents al cementeri de Sant Joan de l’Hospital i restes d’un pati islàmic, format per una banda central de planta quadrangular, un safareig a l’interior i fonts en cada extrem.

Les obres de restauració de l’enclavament duraran tres anys. El projecte planteja l’obertura del futur Centre d’Art Hortensia Herrero l’any 2023.