Torna la gala València Dansa Som Art

 

L’Associació de Dansa i Art del Mediterrani (ADAM), en col·laboració amb la Fundació Hortensia Herrero (FHH), ja preparen la celebració de la tercera edició de la GALA VALÈNCIA SOM ART, que tindrà lloc el dissabte 24 de setembre, a les 19.30 hores, en el Palau de les Arts Reina Sofia de València. Com en ocasions precedents, la gala tindrà caràcter benèfic i la recaptació íntegra de taquilla es destinarà enguany a l’Associació de Fibrosi Quística de la Comunitat Valenciana; s’ha habilitat també la fila zero amb un número de compte des del qual poden participar aquells que no puguen assistir a la gala.

Amb la direcció artística de Gema Casino i amb José Carlos Blanco en la coordinació artística, l’espectacle consta de huit peces d’estil predominantment clàssic i neoclàssic, i tindrà una duració aproximada d’una hora i quaranta-cinc minuts.

Considerada una de les ballarines espanyoles més premiades i aclamades de tots els temps, Lucía Lacarra (Premi Benois de la Danse, Premi Nacional de Dansa, Ballarina de la dècada i primera espanyola que va ser convidada per a participar en el tradicional Concert d’Any Nou de Viena) encapçala la gala, en la qual interpretarà la peça Tres preludis, amb coreografia de Ben Stevenson i el pas a dos del II acte d’El llac dels cignes, en què tindrà com a partenaireel seu marit, Marlon Dino. En l’actualitat, els dos són primers ballarins internacionals freelance, després d’haver posat punt i final a la seua relació amb el Ballet de l’Òpera de Munic, després de catorze anys en les seues files. Per la seua part, els primers ballarins del Ballet Capitole de Tolosa, María Gutiérrez i Davit Galstyaninterpretaran un pas a dos extret del clàssic Paquita. Lamentablement, Elisa Badenes, primera ballarina de l’Stuttgart Ballet, és baixa d’última hora per motius aliens a la seua voluntat. L’artista valenciana anava a col·laborar amb la CND en Raymonda divertimento, però a causa de compromisos de l’Stuttgart Ballet, haurà de representar la seua companyia en una gala al Japó.

La presència de primeres figures, ballarins principals, solistes i cos de ball de la Companyia Nacional de Dansa (CND) permetrà fer un recorregut per diversos estils presents en la formació dirigida actualment per José Carlos Martínez. El clàssic estarà present en les peces El Corsari, interpretat per Yae Gee Park i Alessandro Riga, i Raymonda divertimento, amb coreografia de Martínez i ballat per Lucie Barthélémy, Anthony Pina i cos de ball de la CND. El neoclàssic vindrà de la mà de The vertiginous thrill of exactitude, creada per William Forsythe –un dels coreògrafs contemporanis més destacats–, la interpretació dels quals recau en Helena Balla, Kayoko Everhart, Yae Gee Park, Anthony Pina i Alessandro Riga. Després d’haver acabat d’obtindre el Premi Benois de la Danse com a Millor Coreògraf, Johan Inger presenta un extracte de Carmen –que serà interpretat per Kayoko Everhart i Isaac Montllor–, obra encarregada per la CND i una de les dos peces per les quals va aconseguir este guardó en el prestigiós Teatre Bolshoi de Moscou.

A més, es posarà en escena una peça del creador valencià Nacho Duato, director de la CND de 1990 a 2010. En esta ocasió, Kayoko Everhart i Isaac Montllor interpretaran el duo Cor perdut, sobre la música de Maria del Mar Bonet.

Esta tercera GALA VALÈNCIA SOM ART no seria possible sense la col·laboració desinteressada de la Fundació Hortensia Herrero, la Generalitat Valenciana i el Palau de les Arts Reina Sofia, als quals aprofitem per a agrair la seua aportació.

Les entrades per a la gala València Som Art estan a la venda en la web d’El Corte Inglés (www.elcorteingles.es) amb preus de 8,25 € a 30,40 €.

LES DADES

Espectacle: Gala Benèfica València Dansa/Som Art 2016.
Organitza: Associació d’Art i Dansa del Mediterrani (ADAM).
Ballarins convidats: Lucía Lacarra i Marlon Dino (ballarins principals internacionals) / María Gutiérrez i Davit Galstyan (ballarins principals del Ballet du Capitole de Tolosa) / Alessandro Riga (primera figura de la Companyia Nacional de Dansa), Kayoko Everhart, Isaac Montllor, Anthony Pina (ballarins principals de la CND), Lucie Barthélémy, Yae Gee Park (solistes de la CND), Helena Balla (cos de ball de la CND) i membres del cos de ball de la CND
.
Programa:

  • 1a part: Tres preludis, Carmen, Paquita (pas a dos), The vertiginous thrill of exactitude.
  • 2a part: El llac dels cignes (pas a dos, II acte), Cor perdut, El Corsari (pas a dos) i Raymonda divertimento.

Lloc i data: Palau de les Arts Reina Sofia, 24 de setembre, a les 19.30 hores.
Entrades: 8,25 € a 30,40 €.

*Per a comprar ENTRADES, faça clic ACÍ

Més informació: Gala València Som Art