El V Campus Internacional València Dansa ja està en marxa

El V Campus Internacional València Dansa 2014 ja es troba en marxa. Es tracta d’un espai de formació d’alt nivell organitzat per l’Associació de Dansa ADAM, amb la col·laboració de la Fundació Hortensia Herrero.

Un total de 98 alumnes procedents de tota Espanya prenen part en esta trobada, que es va inaugurar dilluns passat, dia 18, i es prolongarà fins al pròxim 29 d’agost en les instal·lacions del Complex Esportiu i Cultural Petxina. Es tracta d’un campus plenament consolidat en esta cinquena edició, com ho demostra el fet que el nombre de sol·licituds de participació (moltes de les quals han arribat des de països estrangers) ha sigut major que el de places disponibles. Dels 98 participants, 47 s’allotgen en la residència de la Petxina.

Amb la direcció de Gema Casino Penalba, els alumnes han sigut organitzats en tres nivells per a cada classe. El professorat el formaven els professionals següents: Elena Glurjidze, Emmanuelle Bronci, Esmeralda Maycas, Benito Marcelino, Fabrice Edelmann i José Carlos Blanco.

En el nivell avançat es preveu la participació de professionals que en l’actualitat formen part de companyies de dansa. És el cas de ballarins valencians que aprofiten per a recuperar forma de cara a reincorporar-se en les seues respectives companyies (com són el Ballet Júnior de Munic, el Ballet de Chemnitz, el Ballet de Laussane, Ballet de Teatres de la Generalitat, o el Ballet de Nuremberg, entre altres).

El Campus Internacional València Dansa conclourà el pròxim dia 29, amb la gala de clausura, que s’oferirà a l’Auditori de Riba-roja de Túria, i en la qual els alumnes podran demostrar el resultat del treball realitzat durant el curs.