El Teatre Principal es va omplir per a ballar contra el càncer

La societat valenciana no va fallar a la cita que tenia anit en el Teatre Principal per a lluitar contra el càncer. La convocatòria venia de la mà de l’Associació de Dansa ADAM, que, en col·laboració amb la Fundació Hortensia Herrero, va organitzar la gala “València Dansa / Som Art”, que va tindre un èxit rotund. Tant és així que la venda anticipada s’havia esgotat amb uns quants dies d’antelació i les entrades que es van vendre a les taquilles el mateix dia de l’espectacle es van esgotar en minuts.

Hi havia dos motius fonamentals per a no perdre’s la cita i omplir l’auditori. D’una banda, l’extraordinari elenc de ballarins que va actuar en el Teatre Principal; d’una altra, el fet que la recaptació es destinarà íntegrament a favor de l’Associació Espanyola contra el Càncer de València (aeccValencia). La Fundació Hortensia Herrero es feia càrrec de tots els gastos de producció perquè tot el que es recaptara es destinara a la lluita contra el càncer.

L’espectacle “València Dansa / Som Art” va comptar amb primeres figures de les millors companyies de dansa internacionals, entre les quals es trobaven: Alicia Amatriain, Jason Reilly, Constantine Allen, Tamako Akiyama, Dimo Kirilov, Filipa de Castro, Carlos Pinillos, Itziar Mendizabal, Ryoichi Hirano, José Carlos Blanco i la valenciana Elisa Badenes, ballarina principal de l’Stuttgart Ballet. Tots van acabar alçant dels seients els espectadors que van omplir de gom a gom el Teatre Principal.

De la direcció artística de la gala es va fer càrrec l’exballarina i professora de dansa valenciana Gema Casino Penalba. Així mateix, els coreògrafs John Cranko, Kenneth MacMillan, Itzik Galili, Juanjo Arqués, Liam Scarlett, Katarzyna Kozielska i un dels valencians més il·lustres del món de la dansa, Nacho Duato, van cedir els drets de les seues peces coreogràfiques per a esta excepcional gala.

El programa contenia extractes de peces de repertori clàssic com “Diana i Acteó” (A. Vaganova), “Onegin” (J. Cranko), peces neoclàssiques com “Mono Lisa” (Itzik Galili), “Limelight” (Katarzyna Kozielska), així com extractes de peces contemporànies com “Roulette” (Juanjo Arqués), i ”Rasemblement”, de Nacho Duato, entre altres.