Recorregut virtual i troballes arqueològiques

El Centre d’Art Hortensia Herrero continua avançant i llança un recorregut virtual per les obres de rehabilitació que du a terme l’estudi ERRE Arquitectura al palau de Valeriola, un antic palau barroc construït a principis del segle XVII a València. El projecte arquitectònic pretén fer valer la història continguda en l’edifici i convertir-lo en un lloc de referència per a l’art contemporani amb 3.500 m² de superfície.

La visita virtual permet a l’usuari accedir per l’entrada principal de l’immoble, situada al carrer del Mar, i recórrer les estances de la planta noble, l’andana, l’escala de pedra tallada o el pati interior, que mantindran la seua estructura i els seus elements patrimonials. El tourfinalitza en el que serà el futur jardí del Centre d’Art.

El vídeo mostra com la intervenció arquitectònica més important se centra en el volum del palau de Valeriola, on es conservarà i es reconstruiran les peces al voltant del pati. En l’enclavament de Sant Cristòfol s’ha optat per mantindre la façana i construir quatre plantes amb l’objectiu d’aconseguir un conjunt ordenat i més integrat amb els edificis confrontants.

Per favor, accepta les cookies de statistics, marketing per a veure aquest element.

Troballes arqueològiques

El passeig virtual també avança alguns dels importants descobriments arqueològics que s’han trobat durant les excavacions, com el límit de l’antic barri jueu de la ciutat, un forndedicat a la producció d’aliments del període baixmedieval i part dels murs del circ romà de Valentia. Este circ romà va ser la construcció més imponent de la ciutat en el segle II d. C. amb una superfície superior a tres camps de futbol (350 m de llarg i més de 70 d’ample). Durant les excavacions al palau de Valeriola s’han localitzat diversos trams de la grossa paret de 5 metres d’ample de la graderia occidental, tres murs més longitudinals i, en la part exterior de la paret, set contraforts. Estes troballes es conservaran i es mostraran als visitants del futur Centre d’Art Hortensia Herrero.

Des que van començar les obres també han eixit a la llum 22 enterraments pertanyents al cementeri de Sant Joan de l’Hospital i restes d’un pati islàmic, format per una banda central de planta quadrangular, un safareig a l’interior i fonts en cada extrem.

Les obres de restauració de l’enclavament duraran tres anys. El projecte planteja l’obertura del futur Centre d’Art Hortensia Herrero l’any 2023.