Col·legi de l’Art Major de la Seda

El Col·legi de l’Art Major de la Seda ha pogut veure finalment renovada la seua cara gràcies a la restauració impulsada per la Fundació Hortensia Herrero. Esta actuació, a més de recuperar un dels edificis més destacats de l’arquitectura i la cultura valenciana, contribuirà a l’enriquiment cultural i espacial d’una zona molt especial del nucli històric del centre de la ciutat de València, el barri de Velluters. Després de dos anys de treballs, la nova imatge del Col·legi de l’Art Major de la Seda va ser presentada en 2016.

L’edifici del Col·legi de l’Art Major de la Seda data del segle XV, és de base gòtica i conté una importantíssima riquesa patrimonial a l’interior en forma de frescos, murals i mosaics, com el sòl de la FAMA. Suposa, a més, recuperar una part de la història material i immaterial de la ciutat, ja que el gremi dels seders va ser referent en la resta del món i un dels motors de l’economia valenciana.

A més de la riquesa pròpia de l’edifici i de les seues estances, l’objectiu de la rehabilitació era aconseguir que el Col·legi fora autosuficient i es convertira en Museu per a mostrar als visitants les riqueses i la importància que va tindre la seda en la història de la ciutat de València.

Tota la informació sobre el museu es pot consultar en l’enllaç següent: http://www.museodelasedavalencia.com/